Annons

Berusad man bar morakniv innanför munkjackan vid järnvägsstationen

Mannen är tidigare dömd för liknande brott och flera våldsbrott.
Växjö • Publicerad 24 februari 2023
Polisen. Trafikolycka. Arkivbild. Växjö. Vxo.
Polisen. Trafikolycka. Arkivbild. Växjö. Vxo.Foto: Elvedin Basic

Under torsdagen omhändertog polisen en man i 30-årsåldern, misstänkt för grovt brott mot knivlagen.

Mannen rörde sig vid järnvägsstationen i Växjö, berusad och påverkad av narkotika. Han är även misstänkt för innehav av narkotika då polisen hittade 60 gram cannabis på honom.

Annons

Han misstänkts för grovt brott mot knivlagen då han hade kniven lättillgänglig samt på en allmän plats där det rör sig mycket folk. Enligt Fabian Sandberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö, hade mannen en morakniv under underarmen.

– Tänk dig en munkjacka som är ganska stor där man har armen. Han hade fört in kniven där och kunde lätt föra in den andra armen och ta ut kniven.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare och förekommer i flera tidigare fall för liknande brott. Han är bland annat dömd för brott mot knivlagen tidigare samt flera våldsbrott.

Mannen var för berusad för att polisen skulle kunna förhöra honom och omhändertogs därför för tillnyktring. Han är ännu inte gripen. Polisen ska genomföra ett förhör med honom när han har nyktrat till.

Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons