Annons
Växjö

Beskedet om butikskedjans framtid i Växjö

Växjö • Publicerad 18 december 2022
Indiskas butik i Växjö.
Indiskas butik i Växjö.Foto: Lars-Göran Rydqvist

I slutet av oktober i år ansökte bolaget Indiska Magasinet AB, som ägt Indiska-butikerna runt om i landet, om konkurs på grund av betalningssvårigheter till följd av skulder som byggdes upp under coronapandemin. Men i november hittades nya ägare och Färna Invest AB har tagit över tillgångarna från konkursboet.

Nu står det klart att Indiska, som har en butik på Storgatan, stannar i Växjö.

Annons

– Vi var en av de första som de förnyade hyresavtalet med. Vi värnar mycket om Indiska som har funnits i samma lokaler i city sedan 1988. Det är vårt äldsta hyreskontrakt, säger fastighetsägaren Jessica Sundberg.

Hur reagerade du på beskedet om deras konkurs efter att ha haft Indiska som hyresgäst i 34 år?

– Indiska har haft det tufft länge och vi visste att beskedet skulle kunna komma. De har verkligen gjort allt för att få det att funka och gjort det fantastiskt. Det är klart att man blir ledsen men vi hade förhoppningen om att någon skulle ta över och driva butiken och har hela tiden haft en bra dialog med Indiska, säger Jessica Sundberg och fortsätter:

– Vi har skrivit på ett nytt treårsavtal och hoppas köra 34 år till med Indiska.

Kläd- och inredningskedjan Indiska startades för över 120 år sedan. Kedjan har under 2022 haft en ökad butiksförsäljning på 20 procent och en tillväxt inom e-handeln med 40 procent.

De nya ägarna till Indiska har som målsättning att driva alla befintliga butiker vidare.

– Med en stärkt finansiell situation är jag förvissad om att leverantörer och samarbetspartners kommer att känna ökad stabilitet i relationen till Indiska. Det kommer också ge Indiskas engagerade och kunniga medarbetare arbetsro. Sammantaget bedömer jag att det ger Indiska förutsättningar för en fortsatt tillväxtresa, sa Gerald Engström, ägare och grundare av investmentbolaget Färna Invest, i en kommentar i samband med att nyheten om Indiska räddas kom den 7 november.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons