Annons
Växjö

Beskedet om rektorns framtid på Linnéuniversitetet

Växjö • Publicerad 13 januari 2023
Linneuniversitets rektor Peter Aronsson.
Linneuniversitets rektor Peter Aronsson.Foto: David Johansson

I slutet av 2017 installerades Peter Aronsson som ny rektor för Linnéuniversitetet och han är utsedd till den 30 september 2023. Nu föreslås han få ett förlängt förordnande till den sista september 2026.

– Rekryteringsgruppen är enig om att förorda ett omförordnade av rektor Peter Aronsson. Samtliga hörandegrupper ställer sig positiva till ett omförordnande, därför känns det bra att föreslå detta, säger Anders Henriksson, sammankallande i rekryteringsgruppen.

Annons

Den 20 januari möts universitetsstyrelsen för att ta ställning till rekryteringsgruppens förslag. Det blir en rekommendation till regeringen som formellt utser rektor vid universitetet.

De olika hörandegrupperna har också fått lämna förbättringsförslag som kan utveckla verksamheten vidare. Bland områdena som listas finns ett ökat fokus på jämlikhet och mångfald vid både beslut och rekrytering till ledningsfunktioner, förbättrade förutsättningar för studenters och doktoranders individuella utvecklingsresa samt en balans mellan rektorns interna och externa synlighet.

Rektor anställs av regeringen i högst sex år efter förslag från universitetets styrelse. Anställningen kan förnyas, dock högst två gånger om vardera tre år.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons