Annons
Växjö

Bil körde in i Ana Marias hus – nu varnar hon för den farliga kurvan

Hela familjen var hemma när en bil körde in i Ana Maria Ciuca hus.
Hon menar att det bara var en tidsfråga innan en olycka skulle ske.
– Jag hoppas att detta som har hänt kommer bli en stor varning om att någon behöver göra något, säger Ana Maria Ciuca.
Växjö • Publicerad 27 mars 2022
Foto: Carl Carlert

Ana Maria Ciuca och hennes familj har bott i sitt hus på Nydalavägen i åtta år. De upplever att det är vanligt att bilister kör snabbare än de 40 kilometer i timmen som gäller på vägen utanför. Och det är framförallt i kurvan som det kan gå särskilt snabbt, menar Ana Maria Ciuca.

– Varje gång när jag sitter i köket och dricker kaffe på morgonen får jag lite ont i magen för att många kör snabbt här utanför oss. En kollega frågade nyligen mig hur jag vågar bo här och jag ser att polisen stanna folk på den här vägen för att ge böter, säger hon.

Annons

I fredags hände det som de aldrig trodde skulle hända. En bilist kom körandes från Coop och körde in i familjens hus på Nydalavägen. Polisen misstänker att en misslyckad omkörning ligger bakom att föraren körde in i villans ytterdörr.

– Allt hände jättesnabbt. Vi har ett eget ansvar som vuxna människor med körkort att köra som vi ska, men det är inte alla som gör det, säger Ana Maria Ciuca.

När olyckan skedde kände hon ingenting.

– Jag var bara orolig för min dotter att hon skulle komma till skada eftersom hon brukar leka vid trappan där bilen körde in. Det var bara tur att ingen kom till skada.

Ana Maria Ciuca berättar att hennes make kommer att ta kontakt med Trafikverket och kommunen för att se om de kan göra någonting för att förhindra framtida olyckor.

– Jag hoppas någon kommer göra något här. Den här vägen borde ha varit åtgärdad för länge sedan. Jag hoppas att detta som har hänt kommer bli en stor varning om att någon behöver göra något, säger hon.

Polisen arbetar parallellt med en polisutredning efter olyckan och har upprättat en anmälan gällande vårdslöshet i trafik.

Här saknas innehåll

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons