Annons

Bil körde in i byggnad i centrala Växjö

Växjö • Publicerad 27 februari 2024
En bil körde under tisdagen in i en husfasad på Sandgärdsgatan i centrala Växjö.
En bil körde under tisdagen in i en husfasad på Sandgärdsgatan i centrala Växjö.Foto: Carl Carlert

Vid klockan 07.30 på tisdagsmorgonen fick polis, ambulans och räddningstjänst larm om en trafikolycka i centrala Växjö. En personbil ska av okänd anledning ha kört in i en husfasad på Sandgärdsgatan.

Räddningstjänstsamverkan Småland-Blekinge uppger att en person ska vara inblandad i olyckan. Personen är vaken och talbar och undersöks av ambulanspersonal.

Annons

Under räddningsarbetet är Sandgärdsgatan avstängd. Olyckan inträffade precis i slutet av Sandgärdsgatan, i närheten av Oxtorget.

En timme efter olyckan, vid halv niotiden, arbetade polisen fortfarande med ärendet.

– Det är ganska rörigt kring vad som har hänt. Personbilen kan ha krockat med flera objekt, bland annat en stolpe som är nerkörd och bilen kan även ha kört på ett annat fordon, säger Patric Fors vid polisens ledningscentral.

Enligt Patric Fors var det en kvinna som körde olycksbilen och hon har förts med ambulans till sjukhus.

– Det ska inte röra sig om några allvarliga skador vad jag vet och en polispatrull ska till sjukhuset för att prata med henne om händelsen, fortsätter Patric Fors.

Senare på tisdagen meddelade polisen att man misstänker att det rör sig om ett sjukdomsfall bakom ratten och att det kommer att upprättas en anmälan om vårdslöshet i trafik.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons