Annons

Bil utan förare krockade med staket – 18-åring döms för tre brott

När patrullen körde upp bredvid personbilen på Araby såg en polis att föraren hade hoppat över i passagerarsätet. Sekunden senare krockade fordonet med ett staket.
Växjö • Publicerad 22 september 2022 • Uppdaterad 23 oktober 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Mattias Mattisson

Händelsen som nu har fått sitt rättsliga efterspel inträffade en natt i januari på en gata på Arabyområdet. En polispatrull bestämde sig för att kontrollera en personbil men när man körde upp bredvid fordonet satt det ingen i förarsätet. Sekunden senare krockade den förarlösa bilen med ett staket.

Poliserna grep en 18-årig man som satt i passagerarsätet vid krocken.

Annons

Enligt en av poliserna såg han – när polisbilen körde bredvid – att 18-åringen snabbt hoppade över från förarplatsen till passagerarsätet. Poliserna omhändertog även en annan ung man som befann sig i baksätet.

18-åringen saknade körkort och blev åtalad för grov olovlig körning samt rattfylleri och ringa narkotikabrott, eftersom han var påverkad av cannabis vid körningen.

Vid rättegången nekade han till alla brott och berättade att polisen hade sett fel. Det var en annan person som hade kört bilen och han styrde bara med en hand för att undvika att krocka, precis när poliserna dök upp.

Tingsrätten tror inte alls på den historien och han döms nu till cirka 8 000 kronor i dagsböter.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons