Annons
Växjö

Bilägare spelade ”extremt hög musik” på Stortorget – åtalas

Växjö • Publicerad 23 augusti 2021
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Lars-Goran Rydqvist

En man i 25-årsåldern misstänkts för förargelseväckande beteende efter att ha spelat ”extremt hög musik” vid Stortorget i Växjö. Det rapporterar Smålandsposten.

Två poliser patrullerade på Storgatan i Växjö under lördagsnatten när de hörde den ”extremt höga musiken” som kunde spåras till Stortorget, flera hundra meter bort. Enligt en av poliserna kunde de urskilja låttexten och musiken ekade mellan husbyggnaderna.

Annons

När patrullen kom till platsen hade musiken tystnat, men poliserna kunde spåra oljudet till en amerikansk bil av äldre modell som stod parkerad på torget med öppen baklucka.

Ett 20-tal personer befann sig vid bilen, bland annat ägaren, en man i 25-årsåldern, som bor på en mindre ort utanför Växjö.

Bilägaren nekar till att ha stört ordningen med sitt musikspelande och menar att ingen blev störd eftersom det ”är trevligt med lite musik”.

Mannen vägrade skriva på någon ordningsbot och åtalas därför vid Växjö tingsrätt misstänkt för förargelseväckande beteende. Rättegången förväntas äga rum inom kort.

Nya lagen

• Från och med 1 juli kan polisen på plats bötfälla den som spelar hög och störande musik på allmän plats, till exempel från en bil eller vattenskoter.

• Brottet klassas som förargelseväckande beteende och kan ge 1 000 kronor i böter.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons