Annons
Växjö

Bilförare blev överfallen – 30-åring döms

Växjö • Publicerad 31 maj 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Lena Ehring

Två män, 27 och 30 år gamla, har varit åtalade för en misshandel som inträffade i närheten av Araby Park Arena i Växjö förra vintern. Två män ska ha attackerat föraren i en annan bil och slet sönder flera av hans klädesplagg.

Nu har en av de åtalade männen dömts för misshandeln. Den andre frias i brist på bevisning. Männen har nekat till överfallet och uppgett att det var bilföraren som började slåss efter att 30-åringen gått fram till hans fordon för att reda ut en trafikincident.

Det är 30-åringen som döms till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst för misshandel. Han ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till den utsatte bilföraren.

27-åringen har varit misstänkt för att ha utdelat flera sparkar mot bilföraren men tingsrätten menar att åklagarens bevisning inte håller.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons