Annons

Bilförare döms – jagade efter par som tutade på honom

32-åringen jagade efter paret som hade tutat på honom när han inte reagerade på grönt ljus. Nu döms han till ett rejält bötesstraff.
Växjö • Publicerad 13 december 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Pixabay

En 32-årig man har nu dömts i tingsrätten för smitning från trafikolycksplats och brott mot trafikförordningen.

Trafikincidenten inträffade i höstas utanför Grand Samarkand. Ett par som hade hamnat bakom 32-åringens bil vid rödljusen tutade till och körde om, när han inte regerade på att det hade blivit grönt ljus i korsningen.

Annons

Kort därefter jagade 32-ringen ifatt parets bil, körde om på insidan på riksväg 25 och orsakade en lättare sammanstötning mellan de båda fordonen. Enligt paret gick 32-åringen ut ur sin bil och skrek att de inte borde ha så bråttom och försvann därefter från olycksplatsen.

När 32-åringen förhördes av polisen nekade han till att ha befunnit sig på platsen, trots att paret hade lyckats ta bilder på honom.

Men inför rättegången erkände 32-åringen båda trafikbrotten och han straffas nu med 40 dagsböter, vilket i hans fall innebär 14 000 kronor.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons