Annons

Bilförare döms till fängelse efter vansinnesfärd genom Växjö

Tre månaders fängelse. Det blev straffet för en 22-åring som greps av polisen efter en biljakt genom centrala Växjö i 130 kilometer i timmen.
Växjö • Publicerad 2 december 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Paul Madej

En 22-årig Växjöbo som är välkänd av polisen har nu dömts i tingsrätten för grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning.

Det var en helgnatt i våras som en polispatrull försökte stoppa 22-åringen när han körde alldeles för fort vid Norremark. Men 22-åringen, som hade tre unga passagerare i bilen, ville inte stanna utan tryckte gasen i botten in mot centrum. Enligt poliserna körde han i cirka 130 kilometer i timmen och han körde även på gångbanor och på fel sida av vägen under efterföljandet.

Annons

På Kungsgatan tog jakten slut när 22-åringen krockade med en refug vilket fick till följd att ett av bildäcken exploderade. Han greps och fördes till Växjö lasarett för provtagning. De tre passagerarna vittnade om att de fick panik under biljakten och försökte övertala 22-åringen att stanna.

När den körkortslöse mannen förhördes erkände han trafikbrott samt att han var drogpåverkad vid körningen. Han åtalades dock inte för drograttfylleri eftersom hans blodprov som polisen skickade till Rättsmedicinalverket tappades bort.

Han straffas nu med tre månaders fängelse för den farliga bilkörningen.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons