Annons
Växjö

Bilförare körde i fel fil och vägrade stanna för polisen

Allmänheten larmade om en trafikfarlig bilist på riksväg 27.
När polisen anträffade fordonet vägrade föraren att stanna.
Nu misstänks föraren för rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.
Växjö • Publicerad 26 december 2021
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: LENA GUNNARSSON, SMÅLANDSPOSTEN

Vid 10-tiden på annandagen fick polisen in flera tips från allmänheten om en bil med släp som körde vingligt på riksväg 27 i riktning mot Växjö. Enligt information till polisen ska bilen ha varit över vägmarkeringen och kört i fel körfält.

När polisen träffade på bilen satte man på blåljus för att få stopp på föraren.

Annons

– Föraren stannade inte utan polisen måste köra om bilen och bromsa in framför den för att få stopp på bilen, säger Victor Jensen, jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.

När polisen fick stopp på föraren – en man i 30-årsåldern – bedömde man att han var påverkad av narkotika och han togs med till vårdcentral för blodprov. Mannen fick även sitt körkort omhändertaget.

Polisen kommer att utreda händelsen som grov vårdslöshet i trafik samt rattfylleri genom påverkan av narkotika.

– Nu inväntar man vad Rättsmedicinalverket säger om blodprovet och så har vi vittnesförhör med de som har ringt in, säger Victor Jensen.

Mannen nekar till brott.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons