Annons
Växjö

Bilförare körde på cyklist i Växjö – misstänks för två brott

Växjö • Publicerad 4 oktober 2022 • Uppdaterad 23 oktober 2023
Polis
PolisFoto: Lena Ehring

Vid lunchtid på måndagen ryckte polisen ut sedan man fått larm om en trafikolycka på Vingavägen på Hovhaga i Växjö. En personbil hade kolliderat med en cyklist, som fick föras med ambulans till sjukhus.

– Den påkörda cyklisten färdades på en cykelpassage och därför misstänks bilföraren nu för vållande till kroppsskada och för att ej ha iakttagit väjningsplikten, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Bilföraren är en kvinna i 75-årsåldern, enligt polisen. Skadeläget för den påkörda cyklisten är okänt.

Passage och överfart

Cykelpassager

• Vid obevakade cykelpassager ska fordonsförare på vägen anpassa hastigheten, så att det inte uppstår fara för cyklande som är ute på cykelpassagen. Cyklister och förare av moped klass II som kommer från en cykelbana har väjningsplikt när de korsar en väg. Det gäller även om det finns en obevakad cykelpassage.

Cykelöverfarter

• Cyklister och förare av moped klass II som färdas ut på en cykelöverfart från en cykelbana ska ta hänsyn till avståndet till och hastigheten hos fordon som närmar sig överfarten.

• Fordonsförare har väjningsplikt mot cyklande och förare av moped klass II som är ute på eller just ska färdas ut på cykelöverfarten.

Källa: Transportstyrelsen

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons