Annons

Bilförare livshotande skadad efter frontalkrock med lastbil

En personbil och en lastbil med släp frontalkrockade på torsdagskvällen på riksväg 23 strax söder om Växjö. Enligt Region Kronoberg är bilförarens skador livshotande.
Växjö • Publicerad 15 september 2023
Foto: Carl Carlert

Vid sextiden på torsdagskvällen ryckte räddningstjänst och ambulans ut till riksväg 23, i höjd med Räppe i Växjö, sedan man fått larm om en trafikolycka.

– Det är en lastbil och en personbil som har krockat. Räddningstjänst och ambulans är framme på platsen, berättade ledningsoperatören vid Räddningstjänstsamverkan.

Annons

En stund senare meddelade operatören att det rörde sig om en frontalkrock mellan de båda fordonen.

– Det är två drabbade i fordonen och ambulanserna är kvar på platsen.

Vid halv åttatiden var räddningstjänsten fortfarande kvar på olycksplatsen och sanerade vägbanan.

– En person har lastats i ambulansen och förts till sjukhus, sa operatören.

Enligt polisen beräknas bärgningen av lastbilsekipaget ta lång tid och vid åttatiden var det begränsad framkomlighet förbi olycksplatsen.

Senare på kvällen meddelade Region Kronoberg att bilföraren, en man i 80-årsåldern, är livshotande skadad och han ska opereras.

Polisen ska utreda olyckan. Mannen i 80-årsåldern, som körde personbilen, är inledningsvis uppsatt som misstänkt för grov vårdslöshet i trafik.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons