Växjö

Bilförare misstänkt för vållande till annans död efter olyckan i Växjö

På torsdagen avled en kvinna i 75-årsåldern och ett litet barn skadades sedan de blivit påkörda på Teleborg i Växjö.
Bilföraren misstänks nu för tre brott, bland annat vållande till annans död.
– Det är bara tragedi i samband med den här händelsen.
Växjö • Publicerad 31 mars 2023
Foto: Carl Carlert

Vid lunchtid på torsdagen ryckte räddningstjänst och polis ut till Framtidsvägen vid Ica Kvantum på Teleborg sedan man fått larm om en allvarlig trafikolycka.

En kvinna i 75-årsåldern och ett barn hade blivit påkörda av en personbil. Båda fick föras till sjukhus och på kvällen meddelade polisen att kvinnan hade avlidit till följd av sina skador vid påkörningen. Barnet hade klarat sig utan allvarliga skador.

Polisen genomförde under torsdagseftermiddagen en teknisk undersökning av olycksplatsen och man hörde vittnen till händelsen.

Påkörningen inträffade enligt polisen på Ica Kvantums parkeringsplats.

– Vi har fått en uppfattning om händelseförloppet vid olyckan. Jag vill inte gå in på det närmare men det rör sig om ett missöde inne på p-platsen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Polisen vill med hänsyn till den avlidna inte gå in på vilken relation hon hade till det lilla barnet.

– Det är bara tragedi i samband med den här händelsen.

Bilföraren är enligt polisen en äldre kvinna.

– Misstankarna mot föraren gäller i nuläget vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och vållande till annans död, säger Robert Loeffel.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.