Annons

Bilförare stoppade poliser vid stort streetrace i Växjö: ”Var min uppgift att stå beredd”

När poliserna kom fram till den stora streetrace-tävlingen i Växjö var det bilkö ut på riksväg 27. Nu åtalas en 25-åring – som blockerade vägen – för sabotage mot blåljusverksamhet.
Växjö • Publicerad 17 december 2023
Polisens illustration över streetrace-tävlingen på Ekebergs industriområde.
Polisens illustration över streetrace-tävlingen på Ekebergs industriområde.

Växjöpolisen hade en helg i slutet av september fått tips om att ett större streetrace – där bilförare tävlar mot varandra i höga hastigheter – var på gång någonstans i Växjö.

När en polispatrull närmade sig Ekebergs industriområde strax söder om centrala Växjö på lördagskvällen såg de en kö av bilar på riksväg 27, som skulle in till området.

Annons

Enligt patrullen var det många åskådare på plats som hade parkerat sina bilar i dikena och de hade svårt att ta sig fram till den olagliga tävlingen. När de kom närmare den uppmålade startlinjen i asfalten såg poliserna att ett tiotal bilar stod i par och köade för att få börja tävla.

Men patrullen nådde inte ända fram eftersom en bilförare plötsligt svängde ut framför dem och blockerade vägen. När föraren vägrade att flytta på sig blev han gripen och fördes till polishuset. Poliserna kallade samtidigt på förstärkning och en kort stund senare kunde tävlingen avbrytas och deltagarna började vända hemåt.

Nu åtalas bilföraren som greps – en 25-årig man – misstänkt för sabotage mot blåljusverksamhet. Han erkände direkt att han var en av arrangörerna och hade som uppgift att ”stå beredd med sin bil för att blockera vägen om polisen kom”.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons