Annons
Växjö

Bilförare var så berusade att de hamnade i fyllecell

Under natten till lördagen stoppade polisen två bilförare i länet som var så berusade att de hamnade i fyllecell.
Växjö/Ljungby • Publicerad 17 juli 2021
Foto: Lena Gunnarsson

Vid halv tretiden under natten till lördagen ringde en bilist till polisen och berättade att hen följde efter en annan bil i Växjö som vinglade kraftigt över vägbanan.

– Vi skickade ut polispatruller och uppringaren följde efter bilen tills vi fick stopp på den. Vid kontrollen blåste bilföraren positivt i sållningsinstrumentet och resultatet indikerade för grovt rattfylleri, säger Jimmy Modin vid polisens ledningscentral i Malmö.

Annons

Föraren – en kvinna i 45-årsåldern – stoppades på Lenhovdavägen i Sandsbro.

Eftersom hon var mycket berusad ”och inte kunde ta hand om sig själv”, beslutade polisen att hon skulle omhändertas enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB) och hon är nu misstänkt för grovt rattfylleri.

En stund tidigare under natten, vid tvåtiden, fick även en bilförare i Ljungby omhändertas enligt LOB. Enligt Jimmy Modin var det en man i 30-årsåldern som färdades på Kungsgatan i samhället som stoppades av polisen i en kontroll.

Även denne bilförare blåste positivt och var så pass berusad att även han behövde läggs in för tillnyktring i en fyllecell.

– Om man som bilförare omhändertas enligt LOB så är är man mycket berusad, säger Jimmy Modin.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons