Bilföraren hade 2,43 promille i blodet – döms till fängelse

Växjö • Publicerad 18 mars 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Patric Söderström

Den 11 januari i år körde en man i 50-årsåldern bil kraftigt berusad i Växjö. Nu har han dömts till fängelse i två månader för grovt rattfylleri.

Mannen körde bil med en alkoholkoncentration som uppgick till minst 2,43 promille alkohol i blodet. När han senare under kvällen fick lämna två urinprov hade han en alkoholkoncentration på 3,14 respektive 3,11 promille.

Han har uppgett att han hamnade i konflikt med sin nya arbetsgivare som efter bara några veckor beslutade att det inte var lönsamt att ha mannen som anställd. Arbetsgivare ska inte ha velat betala ut lön och mannen tänkte att han skulle lämna in bilen.

Enligt mannen ska han ha stannat och druckit på en parkeringsplats. Enligt honom ska han ha druckit 60 centiliter 40-procentig gin och öl. Tingsrätten menar dock att mannen ska ha druckit innan han började köra bilen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.