Annons
Växjö

Bilist åtalas efter vansinnesfärd – körde in i bilar, staket och stenmur

Växjö • Publicerad 8 juni 2022
Det sönderkörda trästaketet i Sandsbro. Foto från polisens förundersökning.
Det sönderkörda trästaketet i Sandsbro. Foto från polisens förundersökning.

En Växjöbo i 55-årsåldern har åtalats misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri.

I oktober förra året ska kvinnan ha kört bil i och kring Sandsbro. Det blev en vansinnesfärd där kvinnan körde mycket hög hastighet genom en rondell och därefter hamnade i en trädgård. En mc-förare såg färden och försökte blockera vägen men bilisten fortsatte att köra fort och trafikfarligt.

Annons

Kvinnans bilfärd tog stopp i ett villakvarter där flera personer ingreps. De tog hennes bilnycklar och höll fast henne i väntan på att polisen skulle komma dit. Kvinnan ska ha krockat med flera parkerade bilar, kört sönder ett trästaket och skadat en stenmur.

Kvinnan var påverkad av narkotikaklassade läkemedel vid kör ningen och har uppgett att hon tagit sömntabeller. Hon uppger att han inte har några minnen av att hon körde bil den dagen. Ett försäkringsbolag kräver ungefär 140 000 kronor i skadestånd för skadorna som kvinnan orsakade på bland annat bilar, stenmuren och en lyktstolpe.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med händelsen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons