Annons
Växjö

Bilist bromsade kraftigt framför polisbil – döms

Växjö • Publicerad 17 mars 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: LUDVIG THUNMAN

En Växjöbo i 30-årsåldern har dömts vid tingsrätten för brott mot trafikförordningen. Detta sedan han, enligt polisens vittnesmål, tvärnitat framför en polisbil, så att polisen var nära att köra in i baken på hans bil.

Händelsen utspelade sig på Teleborgsvägen i Växjö på annandag jul i fjol. Om det inträffade har Växjöbon uppgett att han blev stressad av polisbilen bakom sig och körde därför åt sidan på vägen för att polisbilen skulle kunna passera.

Annons

Tingsrätten går på polisens vittnesmål om händelsen och dömer Växjöbon för trafikbrott, eftersom han ”utan giltigt skäl tvärbromsat och hindrat det bakomvarande polisfordonets körning”. Straffet blir 500 kronor i penningböter.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons