Annons
Växjö

Bilist döms för vårdslös körning – hade trasigt torkarblad

Kronoberg • Publicerad 13 mars 2022
Foto: Lena Gunnarsson

En bilförare har dömts för vårdslöshet i trafik efter att ha kört bil på riksväg 25 i oktober förra året.

En annan bilist slog larm om en trafikfarlig förare och följde efter bilen i ett par mil. Fordonet ska ha pendlat kraftigt i hastighet, bländat av på felaktigt sätt och vinglat kraftigt på vägen. Bilen ska flera gången ha varit nära att köra i diket.

Annons

När poliserna fick stopp på bilen i höjd med rastplats Moasjön upptäckte de att fordonet hade ett trasigt torkarblad. En av poliserna ska ha testkört bilen i regnet och kommit fram till att det inte gick att köra fortare än 20 kilometer i timmen innan det blev ”farligt” på grund av dålig sikt. Anledningen var att en vattenhinna bildades på framrutan.

Föraren, en kvinna i 55-årsåldern, döms nu för vårdslöshet i trafik. Hon ska betala 2 000 kronor i dagsböter.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons