Annons

Bilist fastnade i trädgård – trodde det var ett dike

25-åringen trodde att han hade kört ner i ett dike. Men bilens front hade fastnat i en villaträdgård. Nu döms han för smitning från trafikolycksplats.
Gemla • Publicerad 24 december 2023
.
.Foto: Staffan Lindbom

10 000 kronor i dagsböter. Det blir straffet i Växjö tingsrätt för en man i 25-årsåldern som en natt i december i fjol körde av vägen i Gemla, sydväst om Växjö.

Enligt 25-åringen var det ”extremt halt” och trots att han körde sakta kanade hans bil ner i ett dike i samhället. Han ringde efter en bärgare som kom och drog upp det plåtskadade fordonet. 25-åringen var dock inte kvar vid bärgningen utan hade fått skjuts från platsen av en kompis.

Annons

Efter att polisen fått kännedom om olyckan blev 25-åringen åtalad för smitning från trafikolycksplats, eftersom det visade sig att bilens front hade kommit in i en villaträdgård och kört sönder delar av ett viltstaket.

Enligt domstolen har 25-åringen – genom att inte ta kontakt med polisen eller villaägarna – ”inte uppfyllt sin anmälningsplikt med anledning av olyckan” och han döms därför för smitning.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons