Annons

Bilist körde i diket – hade 1,77 promille

Växjö • Publicerad 14 april 2024
Mannen i 55-årsåldern körde i diket under natten till den 16 mars.
Mannen i 55-årsåldern körde i diket under natten till den 16 mars.Foto: Mattias Mattisson

Under natten till den 16 mars inträffade en trafikolycka på länsväg 886 mellan Asa och Tolg. En personbil körde i diket och en person fördes till sjukhus med ambulans.

Nu har personen åtalats för olovlig körning och grovt rattfylleri. Det är en 55-årig man som ska ha kört bilen trots att han saknade körkort och att han var kraftigt berusad.

Annons

Mannen hade en alkoholkoncentration i blodet som efter olyckan uppgick till 1,77 promille. Det är över gränsen för grovt rattfylleri och enligt stämningsansökan innebar körningen en påtaglig fara för trafiksäkerheten genom att han orsakade en trafikolycka.

Den åtalade mannen har erkänt brotten.

Den 55-årige mannen blev av med körkortet i fjol och överklagade Transportstyrelsens beslut. Han uppgav att han är i väldigt stort behov av sitt körkort i sitt arbete, att han riskerar att förlora sitt arbete om han inte får behålla körkortet och att hans familj drabbas av att han inte har körkort men förvaltningsrätten avslog överklagandet.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons