Annons
Växjö

Bilist med sommardäck krockade i snöoväder – frias från trafikbrott

Växjö • Publicerad 30 mars 2023
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.Foto: PETTER ARVIDSON

Bilföraren blev åtalad för vårdslöshet i trafik sedan hon med sommardäck kört av en snöig väg och krockat med ett träd.

Nu frias hon i Växjö tingsrätt, som inte anser inte att hon tog någon medveten risk bakom ratten.

Annons

Olyckan som nu har fått sitt rättsliga efterspel inträffade på en mindre väg strax norr om Växjö i slutet av november i fjol. En medelålders kvinna var på väg hem till sin bostad efter en längre bilresa när vädret slog om och det blev vinterväglag.

Kvinnans bil hade sommardäck och hon uppgav att hon satte i gång sina varningsblinkers och började köra i 30 kilometer i timmen på 70-vägen när hon insåg att det började bli mycket halt. Trots den låga hastigheten fick hon sladd i en korsning, körde av vägen och krockade med ett träd.

Hon klarade sig med lindriga skador vid olyckan och fick skjuts hem av polisen.

Hon blev dock misstänkt och åtalad för vårdslöshet i trafik. Enligt åklagaren tog hon nämligen en medveten risk när hon fortsatte att köra med sommardäck i snöovädret.

Tingsrätten friar nu kvinnan från åtalet och bedömer att hon inte har gjort sig skyldig till något trafikbrott. Enligt domstolen har hon efter det plötsliga väderomslaget ”gjort vad hon har kunnat för att på ett säkert sätt ta sig hem genom att sänka farten och varna andra trafikanter”.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons