Annons

Bilist överdoserade narkotikaklassad medicin – körde vingligt och höll på att orsaka olyckor

Växjö • Publicerad 22 april 2024
Polis.
Polis.Foto: Lena Ehring

En kvinna i 50-årsåldern har dömts till en månads fängelse för grovt rattfylleri.

I juni 2022 körde kvinnan bil efter att ha använt receptbelagt läkemedel som innehöll den narkotikaklassade substansen Diazepam. Kvinnan ska ha överskridit den ordinerade dagliga dosen och varit påverkad av narkotika. Kvinnan ska ha vinglat över körfälten, vilket innebar en påtaglig fara för trafiksäkerheten.

Annons

Kvinnan har förnekat brott och har uppgett att hon medicinerade enligt dosering på receptet. Hon menar att hon inte mådde bra den aktuella dagen och att hon hade en hyrbil som hon inte var van vid. Hon var i ett område i Växjö där hon inte hittade. Kvinnan har uppgett att hon kan ha kört någon trottoarkant och varit nära att köra på någon stolpe.

Det var två personer i en annan som slog larm till polisen efter att ha sett hur kvinnan körde vingligt, gasade i väg framför dem och varit nära på att köra på mötande trafik.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons