Annons
Växjö

Bilköpare vinner tvist – bil började vibrera och stänga av sig

Växjö • Publicerad 7 april 2024
Genrebild som inte har något med den aktuella händelsen att göra.
Genrebild som inte har något med den aktuella händelsen att göra.Foto: Pixabay

En köpare av en Audi har vunnit en tvist mot en bilhandlare i Växjö. En man köpte den begagnade bilen av sportmodell för 192 000 kronor men direkt efter köpet uppstod problem.

Bilen ska ha börjat vibrera i högre hastigheter och motorn dog vid tomgångskörning, trots att säljaren sagt att bilen var felfri. På en bilverkstad kunde man konstaterade att bromsarna behövde bytas och att det var flera fel på framvagnen. Dessutom hade bilen körförbud på grund av obetalda skatter och parkeringsböter på totalt 30 000 kronor.

Annons

Allmänna reklamationsnämnden (ARN) har granskat ärendet och menar att mannen borde få häva köpet och få tillbaka hela köpesumman på 192 000 kronor. Enligt ARN har bilen flera svårdefinierade fel och ”redan det faktum att bilen belastas av skulder är så allvarligt att XX har rätt att häva köpet.”

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons