Annons
Växjö

Billigaste fritidshusen finns i Kronoberg

Växjö • Publicerad 27 mars 2022
Genrebild, fritidshus.
Genrebild, fritidshus.Foto: NILS JAKOBSSON

Om du vill ha mycket för pengarna ska du köpa fritidshus i Kronobergs län. Det visar en ny kartläggning över kvadratmeterpriser på fritidshus i landet som gjorts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Resultatet visar att en miljon kronor räcker längst i Kronobergs län. Den som köper fritidshus i Kronoberg får en fastighet på 60 kvadratmeter för den summan. I Stockholm, där stugorna är dyrast, ger den miljonen endast 16 kvadratmeter boyta.

Annons

– De områden där fritidshuspriserna är som högst ligger ofta i nära anslutning till havet. Ett bra tips kan därför vara att leta sommarstuga i områden inåt landet. De har oftast en lägre prisnivå, men kan ändå exempelvis erbjuda bad- och strandliv vid en sjö, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Det senaste året har fritidshuspriserna i Sverige stigit med 19 procent och medelpriset uppgår nu till 37 600 kronor per kvadratmeter, eller 2,4 miljoner kronor.

– Under pandemin har efterfrågan på fritidshus varit exceptionellt hög över hela landet. Mäklare i sydligare delar av landet hade välbesökta visningar redan i januari. Även om resor till andra länder blir enklare när restriktionerna lyfts verkar intresset för fritidshus i Sverige vara fortsatt högt, säger Marcus Svanberg.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons