Annons
Växjö

Biskopen flyttar till Frankrike

Växjö • Publicerad 15 mars 2023
Växjö stifts biskop Fredrik Modéus.
Växjö stifts biskop Fredrik Modéus.Foto: Lina Alriksson

Biskopar som har haft sin tjänst i minst sex år har möjligheten att ägna upp till fyra månader åt fördjupning. Under våren 2024 kommer Växjö stifts biskop Fredrik Modéus ta den möjligheten och ska tillbringa större delen av tiden i den ekumeniska kommuniteten i franska Taizé och skriva om existentiell och andlig hållbarhet.

– Jag har varit biskop i åtta år nu och jag vill ta vara på den här möjligheten till fördjupning. Kombinationen av en vardag i bön och möjligheten till djupare reflektion kring ett angeläget ämne hoppas jag kommer att bli till gagn både för mig själv, för Växjö stift och för Svenska kyrkan, säger biskop Fredrik Modéus.

Annons

Han kommer under perioden att fortsätta som Växjö stifts biskop men stiftsstyrelsens respektive domkapitlets arbete kommer att ledas av respektive vice ordförande. Övriga delar av biskopens uppgifter som behöver genomföras kommer att hamna på bland andra domprosten, kontraktsprostarna, stiftsdirektorn och stiftsprosten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons