Annons
Växjö

Biskopen går i kloster

Växjö • Publicerad 9 mars 2024
Biskop Fredrik Modéus.
Biskop Fredrik Modéus.Foto: Lina Alriksson

Under fredagen reser Växjö stifts biskop Fredrik Modéus till den franska kommuniteten Taizé för tre månaders fördjupningstid. Han går i kloster och ska leva i bön samtal med såväl bröderna i kommuniteten som de unga besökare som kommer dit.

– Det är bara den som själv tar emot som har något att ge. Det är viktigt att fylla på regelbundet och efter nio år som biskop vill jag ta det här tillfället. Jag är övertygad om att det i andra änden kommer att ge något till de människor jag är satt att tjäna i Växjö stift, säger Fredrik Modéus.

Annons

Efter sex år i tjänst har man som biskop i Svenska kyrkan rätt till en fördjupningstid. Under tiden kommer Fredrik Modéus att påbörja ett skrivprojekt om existentiell hållbarhet.

Växjö stifts domprost, kontraktsprostar, stiftsprost, stiftsdirektor och stiftsstyrelsens förste vice ordförande kommer att hålla i mycket av det löpande arbetet under tiden biskopen går i kloster.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons