Annons
Växjö

Biskopen i Växjö sågar SD och Tidöavtalet

Växjö • Publicerad 31 oktober 2022
Fredrik Modéus, biskop i Växjö stift.
Fredrik Modéus, biskop i Växjö stift.Foto: Lina Alriksson

Biskopen Fredrik Modéus skriver i en debattartikel på Expressen att Sverigedemokraternas politik inte följer en kristen idétradition som inte gör skillnad på människor, varken på grund av kön, etnicitet, sexualitet eller religion. Biskopen i Växjö stift skriver bland annat att förslag som asylrätt på EU:s miniminivå, begränsningar gällande familjeåterförening, stramare hållning i frågan om kvotflyktingar, övergivande av enprocentmålet, tiggeriförbud och sänkta klimatambitioner är förslag som går emot värden som kännetecknar kristen idétradition.

””Sverigedemokraternas principprogram beskriver Sverige som ett land där ”kristendomen är intimt sammanvävd med den svenska kulturen och identiteten.” Det är anmärkningsvärt att ett parti som säger sig värna kultur och identitet på kristen grund har förslag som drabbar den svage”, skriver biskop Fredrik Modéus i debattartikeln.

Annons

Modéus tar också upp citat från Tredje Moseboken där det bland annat står att ”Om en invandrare slår sig ner i ert land, skall ni inte förtrycka honom. Invandraren som bor hos er skall ni behandla som en infödd. Du skall älska honom som dig själv”. och den Femte Moseboken där det står att vi ska möta ”invandraren, den faderlösa och änkan” med generositet.

”Var finns blicken för utsatthet i Tidöavtalet? Var är hjärtats nöd för den som saknar vad vi äger i överflöd? Hur märks solidariteten, medmänskligheten och humanismen?”, skriver Fredrik Modéus i debattartikeln på Expressen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons