Annons
Växjö

Biskopen startar tävling med pepparkakskyrkor

Växjö • Publicerad 1 december 2023
Växjö stifts biskop Fredrik Modéus utlyser pepparkakstävling.
Växjö stifts biskop Fredrik Modéus utlyser pepparkakstävling.Foto: Pressbild/Svenska kyrkan

Inför jul vill biskop Fredrik Modéus lyfta kyrkornas betydelse och utlyser en tävling i att bygga pepparkakskyrkor. Alla som känner sig manade kan anta utmaningen.

– Pepparkaksbak och pepparkakshus är något som hör julen till för många. Varför inte då bygga en kyrka? Med den här tävlingen vill jag lyfta kyrkornas betydelse och inspirera till att bygga pepparkakskyrkor inför jul, säger biskop Fredrik Modéus.

Annons

Han vill gärna att deltagarna ska bygga sin egen församlingskyrka men man kan även bygga en fantasikyrka, favoritkyrka eller framtidskyrka så som man önskar att den skulle se ut. Om man vill kan man även göra en annan kyrklig miljö, som en kyrkogård.

– Min förhoppning är att många som tycker det är roligt att baka och göra pepparkakshus ska delta. Det vore roligt om barn- och ungdomsgrupper deltar, men också sådana som blivande kockar, arkitekter och duktiga konditorer från alla cafeér som finns runtom i stiftet, säger Fredrik Modéus.

Senast den 18 december ska bilder på pepparkakshusen skickas in till Växjö stift och biskopen och en sakkunnig jury kommer att presentera de vinnande bidragen två dagar senare.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons