Annons
Växjö

Biskopens otrohetsaffären kan bli film: ”Svårt chockad”

Växjö • Publicerad 4 mars 2024
Thomas Petersson var domprost i Växjö fram till 2018 då han vigdes till biskop i Visby stift.
Thomas Petersson var domprost i Växjö fram till 2018 då han vigdes till biskop i Visby stift.Foto: Lena Gunnarsson

I januari släppte den förre biskopen Thomas Petersson boken ”Avkragad” där han ger sin syn på vad som hände då han avkragades av biskoparnas ansvarsnämnd efter en otrohetsaffärs med en anställd på stiftskansliet i Visby.

Nu har produktionsbolaget Scandinavian Content Group planer på att göra en spelfilm om händelserna enligt Moviezine. Det har fått Thomas Petersson att reagera starkt.

Annons

– Jag kände mig kränkt. Det här handlar om enskilda personer elände, liv och sorg och så vill någon göra en spelfilm om det här. Jag tänkte att reportern drev med mig. Det kunde ju inte vara sant att någon tänkte göra en film utan att prata med mig. Jag blev svårt chockad, säger han till Smålandsposten efter att ha fått beskedet från en reporter på Expressen.

Thomas Petersson var domprost i Växjö fram till 2018 då han vigdes till biskop i Visby stift.

Enligt Moviezine ska Stefan Larsson stå för regi och manus till den nya filmen ”Din nästa” och Jonas Karlsson ska ha huvudrollen. I andra roller nämns Livia Millhagen, Stina Ekblad och Rebecka Hemse. Filmen ska vara inspirerad av de verkliga händelserna och nu pågår arbetet med finansiering, casting och fortsatt utveckling av manuset.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons