Annons

Blåljuspådrag vid Växjösjön – ambulanshelikopter på plats

Gång- och cykelvägen mellan Simhallen och Linnéparken är avspärrad.
Växjö • Publicerad 8 september 2022 • Uppdaterad 9 september 2022

Gång- och cykelvägen mellan Simhallen och fram till tunneln som leder till Linnéparken var under torsdagseftermiddagen avspärrad. Både polisen och ambulansen var på plats och enligt Smålandspostens reporter som befann sig i närheten hade även en ambulanshelikopter kallats till platsen.

Enligt jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö, rörde det sig om en sjuktransport som polisen hjälpte till med. De vill inte uttala sig mer i ärendet, men polisen var på plats för att spärra av cykelvägen så att helikoptern kunde landa på ett säkert sätt.

Annons

Enligt Niklas Sivert, biträdande sjukvårdschef på Region Kronoberg, var det en intensivvårdspatient som behövde hjärt- och lungvård. Vanligtvis landar helikoptrarna ute på flygplatsområdet, men på grund av patientens tillstånd behövde helikoptern landa närmare sjukhuset, enligt SVT Småland. Helikoptern landade då intill Växjösjön eftersom sjukhustaken i regionen inte är utrustade med någon helikopterplatta och platsen var den närmsta och säkraste platsen att kunna landa på.

Foto: Carl Carlert
bild 1/6
Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons