Annons
Växjö

Blandade reaktioner efter simhallsbeskedet i Växjö

Nu står det klart att ny simhall ska byggas på Bäckaslöv.
Arkitekten Olof Thedin är kritisk och menar på att det är ett politiskt svek.
Jonas Arlid hos Växjös Simsällskap tycker det blir en bra plats.
Växjö • Publicerad 29 juni 2023
Arkitekten Olof Thedin är kritisk mot att det inte byggs en simhall på den befintliga tomten i centrala Växjö.
Arkitekten Olof Thedin är kritisk mot att det inte byggs en simhall på den befintliga tomten i centrala Växjö.Foto: Smålandsposten

Det brett politiskt förankrade beskedet att det kommer att byggas en ny simhall på på Bäckaslövsområdet är ett glädjebesked. Åtminstone i Växjö Simsällskaps ögon som vill se en ny simarena i Växjö. Så fort som möjligt.

– Vi har kämpat för att få en ny simarena på en ny plats. Med Bäckaslöv kommer vi hyfsat nära Arenastaden och en simarena passar bra där med övriga sporter som finns redan. Det har varit ett önskemål från simmarna, säger Jonas Arlid som är ledamot i Växjös Simsällskap med ansvar för frågor kring den nya anläggningen.

Annons

Han tycker inte att den nuvarande simhallstomten är hållbar i längden.

– Det går inte logistiskt att få till de önskemål som vi har på en simhall på befintlig plats. Ytan är för liten och det kommer att inskränka på vår verksamhet, säger Jonas Arlid som välkomnar den politiska enigheten bland Växjös partier.

Den nya simhallen kommer att placeras på Bäckaslövsområdet.
Den nya simhallen kommer att placeras på Bäckaslövsområdet.Foto: Lars-Göran Rydqvist
Olof Thedin har skrivit flera debattinlägg i Smålandsposten om simhallens framtid.
Olof Thedin har skrivit flera debattinlägg i Smålandsposten om simhallens framtid.Foto: Lena Gunnarsson

Arkitekten Olof Thedin är inte lika glad och menar att beskedet om byggplanerna på Bäckaslöv är anmärkningsvärt.

– Nu kommer Malin Lauber (S) och föreslår det som Anna Tenje (M) föreslog för fyra år sedan. Hon gick ut inför valet 2018 och drev frågan om att vara kvar vid Växjösjön. Det här är ett oerhört politiskt svek, säger arkitekten som är företrädare för en ideell simhallsgrupp i Växjö.

Får man inte ändra sig?

– Man får säkert ändra sig men får också motivera varför man ändrar sig. Men innan man tar ett beslut är det viktigt att berätta vad det kostar och vad man ska ha det nuvarande huset till. Kan man inte göra det tycker jag att man får ompröva det beslutet, säger Olof Thedin som i grunden inte har några synpunkter på placeringen på Bäckaslövsområdet. Han är bara övertygad om att den nuvarande platsen är den bästa.

Här saknas innehåll

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons