Annons
Växjö

Blev av med chefsposition efter att ha anmält sin chef för kränkande särbehandling - nu backar kommunen

Växjö • Publicerad 3 april 2023 • Uppdaterad 5 april 2023
Lena Gustafsson, HR-chef Växjö kommun.
Lena Gustafsson, HR-chef Växjö kommun.Foto: Växjö kommun

En enhetschef inom Växjö kommun anmälde sin närmaste chef för lönediskriminering, ofrivillig omplacering till en arbetsplats utanför Växjö, hot om försämrade anställningsvillkor och en kränkande uppmaning om att söka annat arbete. Senare fick han reda på att kommunen ville avsluta hans chefsförordnande i förtid.

Den berörda enhetschefen menar att kommunen inte har presenterat något underlag för varför kommunen vill avsluta chefsförordnandet, utan att de säger att det är ”den samlade bilden”.

Annons

– Min personliga uppfattning är att det är någon form av vendetta för att jag anmält min närmaste chef för kränkande särbehandling, säger han till Smålandsposten

Efter centrala förhandlingar i ärendet har kommunen backat från sitt beslut. I en skriftlig kommentar till Smålandsposten skriver Växjö kommuns HR-chef Lena Gustafsson:

”Arbetsgivaren har beslutat att inte säga upp förordnandet i förtid. Intentionen är istället att arbeta vidare med tilliten för att det ska fungera bra för båda parter i det fortsatta arbetet”.

Chefen som det hela handlar om kommenterar det på följande sätt:

”Synnerligen märkligt att man har förtroende för mig igen, undrar hur det gick till?”

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons