Annons
Växjö

Blev avkastad i Växjö – lurade till sig bil och fastnade på Öresundsbron

47-åringen tvingades kliva av tåget i Växjö men ville inte stanna kvar i stan. Han lurade i stället till sig en bil av en bilhandlare – och stoppades på Öresundsbron. Nu åtalas han för bedrägeri.
Växjö • Publicerad 25 juni 2022
Öresundsbron.
Öresundsbron.Foto: PETTER ARVIDSON

En 47-årig man har åtalats vid Växjö tingsrätt misstänkt för bedrägeri alternativt olovligt förfogande.

47-åringen åkte för ett par veckor sedan Öresundståg men tvingades kliva av i Växjö, sedan tågvärden upptäckt att han saknade biljett.

Annons

Men mannen ville inte stanna kvar i stan utan gick tämligen omgående till en bilhandlare i centrala Växjö där han uppgav att han var intresserad av att provköra en begagnad bil, värd cirka 115 000 kronor.

Bilförsäljaren skrev upp 47-åringens telefonnummer tog en bild på hans körkort och de kom överens om att bilen skulle återlämnas inom en halvtimme.

Här saknas innehåll

Men 47-åringen kom inte tillbaka och ett par timmar senare kunde en polispatrull, som fått syn på bilen som nu var efterlyst, stoppa mannen på Öresundsbron innan han tog sig över till Danmark.

Han greps och anhölls samma dag misstänkt för bedrägeri.

När 47-åringen förhördes berättade han att planen var att köra till Danmark för att ta en drink med en kompis och därefter resa vidare ut i världen.

Vid den kommande rättegången i Växjö yrkar bilhandlaren 5 000 kronor i skadestånd av 47-åringen, eftersom man fick hämta bilen i Malmö och sanera kupén på grund av röklukt.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons