Annons
Växjö

Blev lurad vid bilköpet – Växjöbo tog strid i domstol

Växjö • Publicerad 20 maj 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: PETTER ARVIDSON

En Växjöbo stämde i vintras en bilhandlare i Östergötland, efter att hans dotter köpt en begagnad Volkswagen.

Bilhandlaren försäkrade dottern om att bilen vara helt ”felfri” och nyservad, men bilen visade sig kort efter köpet vara allt annat än felfri. Bland annat var bilens kylare sönder, bakbromsarna satt fast och det läckte stora mängder kylarvätska. Verkstaden som felsökte bilen menade att bilen var trafikfarlig och redo för skroten.

Annons

Växjöbon vände sig då till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) för att få häva det misslyckade bilköpet. Men firman vägrade att följa ARN:s beslut om att häva köpet och Växjöbon valde att ta fallet till domstol.

Nu döms bilhandlaren i en så kallad tredskodom att betala tillbaka de 44 000 kronor som bilen köptes för och 4 500 kronor i skadestånd. Säljaren ska också stå för Växjöbons rättegångskostnader på cirka 22 000 kronor.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons