Annons
Växjö

Blev misshandlad på spelning – får 11 000 i skadestånd

En konsertdeltagare fick ta emot ett hårt slag i ansiktet efter att ha sagt till publik som knuffades framför scenen. Nu döms en 23-årig Växjöbo för misshandel.
Växjö • Publicerad 12 april 2023
Växjö Tingsrätt, montage.
Växjö Tingsrätt, montage.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Händelsen som nu har fått sitt rättsliga efterspel inträffade på nöjesstället O'Learys i Växjö centrum i december. Ett band hade en spelning och en av besökarna tyckte att det knuffades för mycket bland publiken framför scenen. När han vände sig om och sa till att folk skulle sluta knuffas fick han ta emot ett kraftigt knytnävsslag som träffade på näsan. Mannen började blöda näsblod och en stund senare kunde han peka ut den misstänkte gärningsmannen, en 23-årig Växjöbo, för en ordningsvakt.

Nu döms 23-åringen i tingsrätten för misshandel av normalgraden.

Annons

23-åringen nekade till brott och förklarade att han visserligen knuffades, men att han inte utdelade något knytnävsslag. Domstolen stödjer sig dock på brottsoffrets tydliga utpekande av 23-åringen både när det gäller hans klädsel och utseende.

Straffet för 23-åringen blir villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst och han måste betala knappt 11 000 kronor till den utsatte mannen för kränkning och sveda och värk.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons