Annons
Växjö

Blev utan arv efter sin far – stämde sin bror och krävde en miljon

Växjö • Publicerad 5 december 2022
.
.Foto: MAXIM THORE

Två bröder som båda bor i Kronoberg län hamnade nyligen i en tvist om arvet efter deras far, som avled för ett par år sedan. Kort före dödsfallet hade fadern genom gåvobrev nämligen skrivit över både sin bostadsrätt i Växjö samt familjens sommarstuga vid havet på den äldste brodern.

När hans lillebror fick reda på fastighetsgåvorna och att han blivit arvlös, valde han att stämma sin storebror vid Växjö tingsrätt. Enligt lillebrodern var de två fastigheterna – lågt räknat – tillsammans värda cirka fyra miljoner kronor.

Annons

Han krävde därför genom sin advokat att hans storebror skulle betala honom en miljon. Storebrodern bestred kravet. Han förklarade att det endast var han som hade hjälpt sina gamla föräldrar med sommarstugan när det gällde skötsel och underhåll. Och eftersom hans föräldrars önskan var att stugan skulle stanna kvar i familjens ägo, fick han bostadsrätten som gåva. Genom att sälja bostadsrätten kunde han få loss kapital att ”satsa” på den förfallna stugan och vidta omfattande och nödvändiga förbättringsåtgärder.

Inför förhandlingen i tingsrätten lyckades bröderna nå en förlikning i tvisten. Förlikningen innebär att storebrodern nu ska betala 400 000 kronor till sin lillebror.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons