Annons
Växjö

Blev utköpt av Växjö kommun – nu blir Ewa Ekman ny hälso- och sjukvårdsdirektör i regionen

Växjö • Publicerad 23 januari 2024
Ewa Ekman slutade som förvaltningschef på Växjö kommun under hösten 2023.
Ewa Ekman slutade som förvaltningschef på Växjö kommun under hösten 2023.Foto: David Johansson

Efter sex år som chef för omsorgsförvaltningen i Växjö kommun fick Ewa Ekman lämna sin roll och köptes ut för drygt en miljon kronor när styret ville ha ”ett mer inlyssnande och tillitsbaserat ledarskap”. Nu har Ewa Ekman fått jobbet som ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Kronoberg.

– Jag är glad och stolt över att ha fått förtroendet att leda hälso- och sjukvården i Region Kronoberg. Mitt hjärta klappar för vård och omsorg, säger Ewa Ekman.

Annons

Hon har 28 års erfarenhet från hälso- och sjukvården i Region Kalmar och lyfter upp att hon har haft stor nytta av att kunna ”språket” i både kommun och region, inte minst under pandemin, och att det är en erfarenhet som är en styrka i arbetet med omställningen till nära vård. Ewa Ekman tillträder sin nya tjänst den 1 mars.

– Det känns mycket bra att kunna presentera Ewa Ekman som ny hälso- och sjukvårdsdirektör. Vi behöver en driven, klok och nyfiken ledare, och där kvalificerar sig Ewa definitivt. Hon har en bred erfarenhet och har genomfört omställningsarbete med gott resultat, vilket känns tryggt framåt, säger Ida Eriksson (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

I fjol fick Roger O Nilsson sparken som hälso- och sjukvårdsdirektör och sedan dess har arbetet med att rekrytera hans ersättare pågått. Jessika Andersen, som jobbat på Region Kronoberg i 25 år, tog över som tillförordnad och var även en av de tre slutkandidaterna som gjorde upp om att få tjänsten. Utöver Andersen och Ekman var det Petra Gummesson från Åseda som sedan 2015 är kommundirektör i Osby kommun.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons