Annons

Blev vansinnig på 20 kronor dyrare taxiresa – misshandlade chauffören

57-åringen blev vansinnig när taxiresan till hans bostad kostade 20 kronor mer än beräknat Nu åtalas han för våld mot tjänsteman, sedan en polispatrull avbrutit misshandeln i Växjö centrum.
Växjö • Publicerad 10 november 2023
Kungsgatan i Växjö. Arkivfoto
Kungsgatan i Växjö. ArkivfotoFoto: Lennart Ernstsson

En 57-årig Växjöbo åtalas nu vid tingsrätten misstänkt för för våld mot tjänsteman.

Det var en natt i början av januari som en civilklädd polis uppmärksammade att det pågick ett bråk i en taxi på Kungsgatan i centrum. Taxichauffören hade fått ta emot knytnävsslag i ansiktet och polisen grep en 57-årig man. Han var så berusad att han fick spendera resten av natten i fyllcell.

Annons

När 57-åringen förhördes om bråket berättade han att han ofta åker med det aktuella taxibolaget och resorna till hans bostad brukar kosta cirka 180 kronor. När chauffören meddelade att resan den här gången skulle kosta 200 kronor blev han både ”uppretad och förbannad” och han ryckte upp förardörren och utdelade slag för att ”avreagera sig”. Han tillade att priset på 180 kronor var en principsak för honom.

Den utsatta chauffören fick smärtor men klarade sig utan allvarliga skador. Han yrkar vid den kommande rättegången inte på någon ersättning från 57-åringen. Chauffören uppgav även för polisen att han har slutat att köra taxi efter den våldsamma händelsen.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons