Annons
Växjö

Blinto auktionerar ut grävskopa till förmån för Ukraina

Växjö • Publicerad 8 april 2022
Skopan, beklädd i ukrainska färger, som auktioneras ut till förmån för Ukraina.
Skopan, beklädd i ukrainska färger, som auktioneras ut till förmån för Ukraina.Foto: Pressbild

Auktionsfirman Blinto i Växjö och Rondellen Maskin har gått ihop för att auktionera ut en grävskopa till förmån för Ukraina. Det vinnande budet går oavkortat till hjälporganisationen UNHCR:s arbete i landet. Blinto kommer även matcha det vinnande budet på belopp upp till 40 000 kronor.

– Det är klart att man som medmänniska och företagare vill vara med och bidra, säger Richard Nilsson, vd på Blinto och fortsätter:

Annons

– Det är tillsammans vi kan göra göra skillnad och det är därför vi på Blinto tillsammans med Rondellen Maskin tagit detta initiativ. Det är tillsammans med dem och inte minst, med våra budgivare som vi kan göra störst skillnad.

Från den 4 april och en vecka framåt kan intressenter lägga bud på VA-skopan som är beklädd i de ukrainska färgerna. Skopan, som är skänkt av Rondellen Maskin, är värd cirka 41 200 kr och auktioneras ut på Blinto.se

– När kriget i Ukraina bröt ut funderade vi på sätt vi kunde stötta som sammanföll med vårt företagssyfte men också på ett sätt som kunde bidra i större skala. Tillsammans med Blinto och budgivarna kan vi få både större slagkraft och utväxling. Vi hoppas kunna skänka en ordentlig summa till UNHCR när auktionen avslutas, säger Samuel Lundberg, vd på Rondellen Maskin.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons