Annons
Växjö

Bo Frank lämnar toppuppdraget: "Jag vill tillbaka till politiken”

I oktober valdes Bo Frank (M) till andre vice ordförande i Växjö kommunfullmäktige. Nu står det klart att han lämnar presidiet för ett nytt uppdrag.
– Jag är tacksam för den här chansen, säger Bo Frank (M).
Växjö • Publicerad 4 december 2022

Här saknas innehåll

Bo Frank är en av Växjös mest erfarna politiker och var mellan 2017 och 2022 kommunfullmäktiges ordförande i Växjö. Efter höstens val ställde han upp igen men i stället valdes Socialdemokraternas Rose-Marie Holmqvist som första kvinna till ordförande för fullmäktige i Växjö. Bo Frank valdes till andre vice ordförande men nu lämnar han det uppdraget.

– När jag förlorade omröstningen kände jag att jag ville göra något annat. Jag vill göra något mer i politiken och blir nu andre vice ordförande i kommunens hållbarhetsutskott. Jag är tacksam för den här chansen. När jag var kommunstyrelsens ordförande jobbade jag mycket med miljö- och hållbarhetsfrågor, säger Bo Frank (M).

Annons

Hur har de här åren i presidiet varit?

– Det har varit fantastiskt att få vara borgmästare och kommunfullmäktiges ordförande i Växjö men jag har känt en viss saknad att få vara med i politiken. Jag har under dessa år gjort ett enda inlägg i fullmäktige. Jag vill tillbaka till politiken.

Bo Frank (M).
Bo Frank (M).Foto: LENA GUNNARSSON

Moderaternas fullmäktigegrupp har valt Lena Wibroe som Bo Franks efterträdare i presidiet.

– Valberedningen har sett till helheten och vad som fungerar bäst. Lena Wibroe är en av våra äldsta inom Moderaterna, har koll och har suttit i många presidier. Hon är rutinerad och en väldigt bra företrädare att representera Växjö kommun som i viktigt i den rollen, säger Moderaternas gruppledare Denice Brewer.

Blir det inte förvirrande för Växjöborna att Bo Frank som valdes för bara någon månad sedan nu lämnar posten?

– Rockaden och förändringarna med posterna är ett stort pussel att lägga och det var inte klart när presidiet skulle sättas. Bo Frank var passande att fortsätta tills pusslet var lagt.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons