Annons
Växjö

Boendet i Växjö prisas

Växjö • Publicerad 10 maj 2023
Kocken Malin Söderström från jurygruppen tillsammans med Charlotte Damberth, Ninnie Gustafsson och Ann-Christin Egonsson, Kinnevaldsgården
Kocken Malin Söderström från jurygruppen tillsammans med Charlotte Damberth, Ninnie Gustafsson och Ann-Christin Egonsson, KinnevaldsgårdenFoto: Pressbild

I Arla Guldko delas pris ut till Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola, Årets Frukostlyft samt Bästa seniormatglädje. Under måndagskvällen delades priset ut och det särskilda boendet Kinnevaldsgården i Växjö vann i kategorin Bästa seniormatglädje.

– Vi är hedrade och stolta över att ha vunnit det här priset. Vi har jobbat länge med att lyfta matglädje för alla våra omsorgstagare, till exempel genom boenderåd för att kunna tillmötesgå deras önskemål när det kommer till maten och måltiden. Vi brukar säga att tiden på Kinnevaldsgården ska bli den bästa tiden i livet och då är måltiden en viktig del, säger Ninnie Gustafsson, undersköterska på Kinnevaldsgården.

Annons

Ninnie Gustafsson, kollegan Anna Egonsson och kocken Charlotta Dambert var på plats i Stockholm fick ta emot statyetten Arla Guldko, ett exklusivt diplom och ett utbildningsstipendium.

Fakta

Motiveringen

Vinnaren av Bästa Seniormatglädje har fångat helheten kring alla aspekter av måltiden, där framgångskonceptet för att skapa matglädje är det tydliga teamarbetet mellan måltidspersonal, omsorgspersonal och seniorer. Måltiderna och inte minst mellanmålen, som utgör en mycket viktig del av näringsintaget för de äldre, utgår från seniorernas behov, tycke och smak. De engageras och inkluderas vilket bidrar till att maten på tallriken i slutändan också äts upp. Med en hög kunskapsnivå, genuin värme och engagemang i hela personalgruppen, lyckas de få en fungerande och trevlig måltid även för de allra sköraste seniorerna. Detta väl inarbetade arbetssätt lyckas de även framgångsrikt vidareförmedla till nya kollegor som ansluter till verksamheten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons