Annons

Bolag med 130 anställda i konkurs – anställda har agerat illojalt

Växjö • Publicerad 28 april 2024
Anders Svensson, vd för Gärahovs Bygg AB
Anders Svensson, vd för Gärahovs Bygg ABFoto: Lars-Göran Rydqvist

Gärahovs Bygg AB, med kontor i sju städer däribland Växjö och 130 anställda, har försatts i konkurs. Enligt ett pressmeddelande ska ledande personer i bolaget ha ”agerat illojalt mot bolaget genom oegentligheter” vilket framkom i en fördjupad internrevision och polisen ska kopplas in. Tre personer har avskedats med omedelbar verkan.

Det handlar om betydande belopp som har försatt bolaget i en mycket allvarlig finansiell situation.

Annons

”Detta agerande har skett utan att information lämnats till styrelsen och utan styrelsens och huvudägares vetskap, samt på ett sätt som enligt nu utförd granskning bedöms innefatta brottsligt agerande”, står det i pressmeddelandet.

Företaget har bedrivit omkring 200 projekt på olika platser i Sverige.

– Det är med stor besvikelse vi tyvärr måste konstatera att bolaget inte längre har en framtid. Trots att vi på kort sikt har god lönsamhet så räcker inte det till. Jag känner något enormt för samtliga som drabbas på grund av bolagets förflutna, säger företagets vd Anders Svensson.

Tidigare har Växjöföretaget APP Properties och Gärahovs Bygg slagits ihop och Anders Ömans bolag Stora Frö Invest AB är majoritetsägare i bolaget.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons