Annons
Växjö

Bönder demonstrerar i Växjö: ”Viktigt för framtiden hur vi agerar nu”

Växjö • Publicerad 15 mars 2024
Patrik Fernlund brinner för landsbygdsfrågor och har tagit initiativ till en fredlig traktordemonstration i Växjö den 16 mars.
Patrik Fernlund brinner för landsbygdsfrågor och har tagit initiativ till en fredlig traktordemonstration i Växjö den 16 mars.Foto: Britt-Marie Paulander

Många bönder känner en frustration kring ökade lagkrav, mer byråkrat och dåliga marginaler. Under lördagen arrangeras en traktordemonstration i Växjö för att väcka liv i frågor som rör svenskt lantbruk och för att få både beslutsfattare och konsumenter att förstå hur viktiga bönderna är för alla.

Kortegen kommer att starta klockan 14 på lördagen och går via Mörners väg, förbi Samarkand och avslutas vid I11-området.

Annons

– Det är viktigt för framtiden hur vi agerar nu. Vi måste ha krisberedskap för att kunna producera vår egen mat och se om vårt eget hus när ingen vet vad som händer i omvärlden, säger initiativtagaren Patrik Fernlund till Smålandsposten.

Facebookgruppen Traktordemonstration Småland/Växjö har på kort tid fått 1 700 medlemmar.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons