Annons
Växjö

Bonnier lägger bud på Växjöföretaget – på 455 miljoner kronor

Växjö • Publicerad 6 december 2022
Foto: Pressbild Readly

Bonnier News vill köpa Växjöföretaget Readly för ungefär 455 miljoner kronor. Bonnier har lagt ett bud på tolv kronor per aktie och i budet är det villkorat att minst 90 procent av aktierna ska tillfalla Bonnier. Om affären blir verklighet kommer Readly delas upp i två delar där Bonnier News tar hand om den nordiska verksamheten. Mediekoncernen Cafeyn Group ska driva den internationella verksamheten.

E-magasinplattformen Readly lanserades 2013 och har sedan start haft sitt huvudkontor i Växjö, där all utveckling av tjänsten sker i Växjö. Bolaget grundades av Joel Wikell efter att ha fått idén i en solstol vid en pool på Cypern 2012.

Annons

– Readly har under det senaste decenniet etablerat ett starkt varumärke och en välutvecklad plattform. Bonnier News Group är Sveriges ledande nyhetsaktör och Nordens största mediekoncern, och vi ser att en kombination av eget innehåll och innehåll från förlagspartners är nödvändig för att skapa en långsiktigt hållbar affär, säger Anders Eriksson, vd på Bonnier News, i ett pressmeddelande.

En oberoende budkommitté för Readly International AB rekommenderar enhälligt aktieägarna att acceptera erbjudandet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons