Annons
Växjö

Börsbolaget i Växjö köper bolag

Växjö • Publicerad 8 mars 2024
Balcos huvudkontor i Växjö.
Balcos huvudkontor i Växjö.Foto: Jonas Engman

Det Växjöbaserade börsbolaget Balco Group köper 60 procent av aktierna i det finländska bolaget Suomen ohutlevyasennus Oy. Det finns också en option på att köpa resterande 40 procent av aktierna vid ett senare tillfälle.

Köpeskillingen betalas delvis kontant och delvis genom en riktad nyemission av aktier i Balco Group till säljarna av Suomen ohutlevyasennus Oy.

Annons

– Genom förvärvet av Suomen Ohutlevyasennus tar vi en ledande marknadsposition i Finland. Förvärvet är i linje med koncernens långsiktiga strategi att bli det självklara valet för balkonglösningar i Norden och norra Europa, säger Camilla Ekdahl, vd och koncernchef för Balco Group.

Bolaget ser också goda synergier mellan Suomen Ohutlevyasennus verksamhet och Balcos andra finska bolag Riikku som redan idag samarbetar i flera renoveringsprojekt.

Suomen ohutlevyasennus Oy omsatte över elva miljoner euro under 2023. Företaget kommer fortsatt att drivas av delägarna Jukka Stam och Mikko Jokinen.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons