Annons

Börsbolaget köper fastighet i Växjö

Växjö • Publicerad 21 november 2023
Per Holmberg är vd för JLT Mobile Computers som nu äger fastigheten för sitt huvudkontor i Växjö.
Per Holmberg är vd för JLT Mobile Computers som nu äger fastigheten för sitt huvudkontor i Växjö.Foto: Lars-Göran Rydqvist

För 29 år sedan startades Växjöföretaget JLT Mobile Computers, som levererar stryktåliga datorer för krävande miljöer, av Jan Olofsson. I maj i år lämnade han styrelsen och i samband med årsstämman beslutade man att JLT framöver skulle förvärva samtliga aktier i Jan Olofssons fastighetsbolag Fjällrenen Fastighets AB.

Nu har förvärvet genomförts och det innebär också att JLT nu äger fastigheten Fjällrenen 6 i Växjö där börsbolagets huvudkontor ligger. På fastigheten, som har värderats till 7 200 000 kronor, finns en 725 kvadratmeter stor byggnad med kontorsplatser, personalutrymmen, konferensrum samt produktionsyta. Syftet med förvärvet är att självständigt utveckla fastigheten utifrån verksamhetens specifika behov.

Annons

Under 2022 hade JLT Mobile Computers en nettoomsättning på 167,2 miljoner kronor. Det är en ökning med 23 procent jämfört med året innan och den högsta omsättningen någonsin för företaget.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons