Annons
Växjö

Bostadspriserna fortsätter att sjunka i Växjö

Växjö • Publicerad 8 juli 2023
Foto: Nadia Hagberg

Det har under det senaste året varit tufft på bostadsmarknaden i Kronoberg. De tolv senaste månaderna har priserna på bostadsrätter i Kronoberg sjunkit med 16 procent medan villapriserna sjunkit med elva procent enligt statistik från Svensk Mäklarstatistik. Dessutom har fritidshuspriserna i Kronoberg sjunkit med sju procent på ett år.

Om man tittar på de tre senaste månaderna har villapriserna i länet gått upp med två procent till ett medelpris på 16 066 kronor per kvadratmeter. Bostadsrättspriserna fortsätter att sjunka och har gått ner med 3,6 procent de tre senaste månaderna. För bostadsrätter är medelpriset 21 416 kronor per kvadratmeter.

Annons

I Växjö kommun har bostadsrättspriserna gått ner med 5,4 procent de tre senaste månaderna och 15,9 procent på tolv månader. När det kommer till villor har priserna sjunkit med 3,7 procent under det senaste kvartalet och 12,6 procent på ett år.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons