Annons
Växjö

Bostadspriserna fortsätter sjunka i Växjö och Kronoberg

Växjö • Publicerad 11 december 2022
.
.Foto: Mattias Lundvall

De tre senaste månaderna har bostadsrättspriserna i länet sjunkit med 13 procent och villapriserna har sjunkit med sex procent, enligt siffror från Svensk Mäklarstatistik.

Samtidigt minskar också antalet sålda bostäder. Under de tre senaste månaderna såldes 39 procent färre bostadsrätter i länet jämfört med samma period i fjol och nedgången på villaförsäljningar är 17 procent.

Annons

I Växjö har bostadsrättspriserna sjunkit med åtta procent och villapriserna med 6,1 procent. Det är endast i Växjö som tillräckligt många bostadsrätter har sålts för att det ska finnas med på Svensk Mäklarstatistik. Däremot finns flera kommuner med på listan över villapriserna. I Alvesta har villapriserna på tre månader sjunkit med 5,1 procent och i Uppvidinge är minskningen hela 17,4 procent.

Om man tittar över en tolvmånadersperiod har priserna på bostadsrätter i Kronoberg sjunkit med nio procent, medan villapriserna sjunkit med sex procent. Däremot har fritidshuspriserna i Kronoberg stigit med sju procent på ett år.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons